Wat zijn de cruciaalste pluspunten van een gietvloer?

Geplaatst op

Overweeg je een nieuwe vloer te nemen omdat je een nieuwe woning hebt gekocht? In dat geval: van harte proficiat met je aankoop! Het is praktisch om een nieuwe vloer meteen mee te nemen vanaf het begin dat je het huis onder handen neemt. Je zit dan namelijk desondanks al in de rommel en de troep dus dan op welke manier. Je minder op te ruimen dan als je al helemaal gesetteld bent. Mogelijk weet je nog niet helemaal zeker welke vloer je dient kiezen. Het is namelijk een hele beslissing. Wij helpen je een handje op weg door één soort vloer in het bijzonder onder de aandacht te brengen: de gietvloer. In dit artikel lees je de cruciaalste pluspunten van een gietvloer.

Voordeel #1: Een gietvloer is verkrijgbaar in veel diverse kleuren

Je wil natuurlijk met genoegen dat de vloer die je uitkiest degelijk past bij het interieur als het gaat om het kleurenset. Het mooie aan gietvloeren is dat ze eigenlijk, net zoals verf, in nagenoeg alle kleuren verkrijgbaar zijn. Zo weet je zeker dat je een vloer uitkiest die compleet zal passen bij de andere kleuren in je woning zoals op de muren en dat van je meubelen.

Voordeel #2: Een gietvloer is uitstekend te samenvoegen met vloerverwarming

Wil je in je nieuwe woning liever geen radiatoren? De meeste nieuwbouwhuizen hebben regelmatig al vloerverwarming, maar tevens een oudere woning kan worden voorzien van vloerverwarming. Dat is daarentegen niet altijd degelijk te samenvoegen met iedere soort vloer. Houten vloeren kunnen bijvoorbeeld regelmatig niet degelijk tegen vloerverwarming omdat de temperatuurverschillen potentieel vervormingen kunnen veroorzaken. Bij een gietvloer is dit daarentegen geen enkel probleem!

Voordeel #3: Een gietvloer is eenvoudig schoon te houden

In elk huishouden valt er zo nu en dan wel eens wat. Zo zal dus tevens in jouw huis zonder twijfel een keer een glas wijn omvallen. Als dat gebeurt, dan zul je erg gelukkig zijn dat je geen kleed of vloer van hout hebt aangezien dergelijke vlekken er in enkele gevallen amper uit te halen zijn. Je kunt er bij een gietvloer vanuit gaan dat dergelijke ongelukjes geen vraagstukken zullen veroorzaken op langere termijn!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2022 Alle rechten voorbehouden