Hoe je nepgras mooi houdt

Geplaatst op

Je hebt net je nepgras geïnstalleerd, de vulling is toegevoegd en je hebt het de eerste bezem erover gehaald. Je vraagt je misschien af, hoe lang blijft het gras zo mooi als het nu is? Moet ik mijn nepgras regelmatig vervangen om het er zo goed uit te laten zien? Het antwoord is nee! Het is eigenlijk heel gemakkelijk om je nepgras te onderhouden en het heeft zelfs geen dagelijkse aandacht nodig. Onthoud echter dat weinig onderhoud niet betekent dat er helemaal geen onderhoud nodig is. Je moet ervoor zorgen dat je de kleine dingen die je moet doen zeker niet vergeet. Anders zou je een plat, ongelukkig uitziend nepgrasveld kunnen krijgen dat veel meer liefdevolle zorg nodig heeft om het weer te laten bloeien.

Net na de installatie van het nepgras

Nadat je nepgrasveld is aangelegd, krijg je advies over de zandvulling die wordt aangebracht. Om ervoor te zorgen dat dit zijn werk doet, moet je je nepgras de eerste 6-8 weken na de installatie regelmatig licht borstelen. Let op hevige regen of wind die je gedurende deze tijd hebt, want de vulling kan door slecht weer verdwijnen en moet mogelijk opnieuw worden bijgevuld. Zodra de vulling na de eerste periode van acht weken is verzadigd, hoef je je hier geen zorgen over te maken.

Als alternatief voor borstelen kun je ook een bladblazer of tuinzuigers gebruiken om het nepgras zachtjes in de tegenovergestelde richting te blazen, zodat het rechtop blijft staan.

Onderhoud van het nepgrasveld

Nadat je de “bezinkingstijd” hebt gehad, heeft je nepgras nog maar een beetje regelmatig aandacht nodig. Licht borstelen met een stijve borstel houdt het gras netjes en hoeft slechts een paar keer per maand gedaan te worden. Vermijd het gebruik van metalen borstels, omdat deze je nepgras kunnen scheuren en beschadigen. Verwijder regelmatig bladstrooisel of natuurlijk afval. Bladeren kunnen composteren waardoor schimmel en onkruidgroei worden bevorderd, wat moeilijk te verwijderen is. Verrottend vuil kan ook de drainage blokkeren, waardoor water zich op het oppervlak van je nepgrasveld verzamelt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2022 Alle rechten voorbehouden