Een zandbak maken, hoe doe je dat?

Geplaatst op

Wil je een zandbak maken voor de kinderen? Dan is het goed om te weten dat je dit relatief eenvoudig kunt doen. Dit doe je met gemak met behulp van een aantal douglas balken. Douglas balken zijn stevig en mits je ze impregneert ook goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Wanneer je op internet zoekt, zie je dat veel zandbakken van hout gemaakt zijn. Met behulp van douglas balken en zand klus je echter eenvoudig je eigen zandbak in elkaar. Zo voorkom je dat je als ouder de hoofdprijs betaalt voor een zandbak.

Een zandbak van douglas balken

Met douglas balken kun jij dus relatief eenvoudig je eigen houten zandbak in elkaar zetten. Belangrijk is wel dat je een beetje ervaring met klussen hebt. Heb je dat niet? Ook dan is het mogelijk om je eigen zandbak te maken, maar het zal dan mogelijk iets meer tijd kosten. Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen hoe groot de zandbak moet worden. Vervolgens kun je douglas balken met de juiste afmetingen bestellen. Doorgaans zul je ook nog moeten zagen. Belangrijk is dus om voor balken te kiezen die groter zijn dan de afmetingen die je nodig hebt. Zo weet je zeker dat de afmetingen uiteindelijk zullen kloppen.

Waar houd je rekening mee bij het maken van een zandbak?

Maak je een zandbak, dan is het verstandig om ook een deksel te maken of een zeil aan te schaffen. Wanneer je dat niet doet, kunnen katten je zandbak als toilet gaan gebruiken. Dat is natuurlijk allesbehalve hygiënisch. Nog iets om rekening mee te houden is dat de zandbak niet te hoog mag zijn. Je wil immers niet dat je kleine zich bezeert. Daarnaast is het belangrijk om ook een grote hoeveelheid zand te bestellen.

Waarom een zandbak maken?

Je kunt dus relatief eenvoudig een zandbak maken van douglas balken. Dit kan een zeer leuk idee zijn, omdat kinderen het vaak prachtig vinden om bouwwerken van zand te maken en om met zand te spelen. Vond jij het vroeger ook niet prachtig om met zand te spelen?

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2022 Alle rechten voorbehouden